søndag 8. juli 2012

- ROTNESTUNELLEN NÅ ELLER ALDRI

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud

Uten plan, ingen penger. Det er derfor avgjørende at kommunestyret får på plass Rotnestunnelen nå. Mener gruppeleder Tone T. Johansen i Nittedal Frp.
Av Jan Fossen
67 07 35 10
jafo@varingen.no

Hun kalte partiets samferdselspolitiske talsmann på Stortinget, Bård Hoksrud, til Nittedal i går. Statssekretær Erik Lahnsteins (Sp) uanmeldte lynvisitt til bygda i forrige uke, førte som kjent til voldsomme reaksjoner i et ellers sommerstille lokalpolitiske miljø her i kommunen.
    I går var det altså Nittedal Fremskrittspartiet som sørget for å skaffet seg rikspolitisk ryggdekning i riksvei 4-saken:

Lahnstein lurt
– Jeg tror statssekretær Lahnstein i dag innser at det langt fra var noe smart trekk å bråbestemme seg for å ta en tur til Nittedal og innkalle til pressekonferanse for å fortelle at regjeringen vraker Rotnestunnelen. Dette var slett politisk håndverk, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud.
    Han skjønner godt at lokale myndigheter i Nittedal reagerer med vantro, sjokk og sinne over å bli satt på sidelinjen og fullstendig overkjørt, og at dette attpåtil skjer i full offentlighet.
    – Hvem som har forledet Lahnstein til å tro at dette var det lureste han kunne finne på i sakens anledning, aner ikke jeg. Dette ble i alle fall ingen vinnersak for Senterpartiet, snarere tvert imot, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

Jobber for Nittedal
Etter en veibefaring i Nittedal forsikret Hoksrud på pressekonferansen etterpå, at han stiller opp for Nittedal Frp, kommunen og riksvei 4 i Stortinget:
    – Nittedal må ikke finne seg i å bli overkjørt i veisaken. Jeg deler Tone T. Johansens vurdering om at Nittedal kommunestyre må sørge for å få vedtatt planen om bygging av Rotnestunnelen. Selv om den skyves ut tid, må planen godkjennes nå. Har ikke Stortinget en veiplan å forholde seg til den dagen Rotnestunnelen blir et aktuelt prosjekt, er vi like langt. Stortinget kan nemlig ikke bevilge penger til et veianlegg som det ikke foreligger noen godkjent plan for, sier Hoksrud.

Kort og lang sikt
– Det er en god stund siden vi her i Nittedal innså at Rotnestunnelen blir skjøvet ut i tid. Derfor er det viktig for oss nå å tenke både på kort og lang sikt, sier Tone T. Johansen.
     Hun mener kommunestyret straks må sikre at det bevilges tilstrekkelig med riksveimidler til en omlegging av veien forbi Nittedal sentrum. Først da kan vi komme videre i sentrumsplanarbeidet vårt.
    – På lengre sikt må Rotnestunnelen bygges. Alternativet er det verst tenkelige for oss; Nemlig at dagens riksveitrasé også blir framtidens trasé for gjennomfartsveien gjennom bygda vår. En sik løsning vil dele Nittedal i to for all framtid. Det må vi unngå. Derfor oppfordrer jeg alle partier i Nittedal om å jobbe med sine folk på Stortinget og i Regjeringen for å få på plass de riktige og viktige veiløsningene for Nittedal nå, sier Johansen.
    – Det er jeg hjertens enig i, var siste ord fra stortingsrepresentant Hoksrud under gårsdagens pressekonferanse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar