mandag 12. november 2012

ROM FOR ØKT TRYGGHET

Stortingsrepresentant Ib Thomsen
Statsbudsjettet er rekordstort, men regjeringen evner ikke å prioritere de viktigste utfordringene innen helse og trygghet. Regjeringen prioriterer fortsatt å spare penger i utlandet fremfor å investere i Norge.

Det er illustrerende for budsjettet at bistandsbudsjettet økes mer enn rammene til sykehusene. Med rekordhøye utgifter burde det vært sterkere satsing på trygghet og helse. Det er uansvarlig og gir falsk trygghet når man ikke bruker skattebetalernes penger på en mer fornuftig måte. Ingen annen regjering har hatt større økonomisk handlingsrom.

Men regjeringen nøyer seg med å gi litt mer til alle gode formål. Det er skuffende at de ikke evner å gjøre strukturelle grep slik at vi får mer velferd for hver krone vi bruker. Vi skal ha respekt for at det er skattebetalernes penger. Jeg mener det er rom for store effektiviseringstiltak som vil frigjøre ressurser til eldreomsorg, helse, skole, sikkerhet og samferdsel. Regjeringen skryter av satsingen på samferdsel, men inviterer til fest på gjestenes regning. Det burde være unødvendig å øke skattenivået for å finne penger til økt veisatsing. Hvorfor skal vi spare oljepenger i utlandet fremfor å investere i norsk infrastruktur?

Akademikerne har lagt frem en rapport som viser at offentlig sektor kan spare inntil 45 mrd. kroner på bedre innkjøpsordninger. Jeg mener dette viser at offentlig sektor har stort forbedringspotensial. Regjeringen tror alle skattekutt må følges opp av kutt i sykehjemsplasser. Tvert imot, FrP vil kutte i byråkrati og øke velferden. FrP vil sørge for økt trygghet til innbyggerne. Da skal vi satse på sikkerhet og beredskap, styrking av helse- og omsorgssektoren og bygging av nødvendig infrastruktur. I tillegg vil vi prioritere skatte- og avgiftslettelser som trygger arbeidsplasser og gir vanlige folk frihet til å styre mer over sine egne penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar