torsdag 16. juli 2015

FrP VIL HA STATLIG SYKEHJEM I NITTEDAL

Av Jan Fossen
Varingen 15. juli 2015

Regjeringen lanserte nylig forsøksordning der staten tar større ansvar for den kommunale eldreomsorgen. 20 kommuner får delta i den foreslåtte prøveordningen. Kommunene som plukkes ut til å delta er sikret et ekstra øremerket statlig tilskudd hver på inntil 25 millioner kroner i tre år fremover. Søknadsfristen er 1. desember. Forsøksordningen skal tre ikraft 1. mai 2016,

- Nå bør Nittedal kjenne sin besøkelsestid og søke om å få bli en av kommunene som kan nyte godt sterkere statlig finansiert eldreomsorg, mener Frps lokale gruppeleder Helge Fossum.

Behovet avgjør
- I likhet med mange andre steder landet rundt er det i Nittedal stor uenighet blant annet om hva som er et godt eldreomsorgstilbud, påpeker Fossum.

Gruppeleder Helge Fossum

I Fremskrittspartiet sier vi det slik at når folk har behov for sykehjemsplass - ja, så skal det stå en sykehjemsplass ledig til dem i hjemkommunen.

Det er ikke tilfelle alle steder i dag. Årsakene er sammensatt,
men mye av grunnen er at mange lokalpolitikere dessverre gjør som flertallet her i Nittedal og smører bevilgningene til eldreomsorg tynt utover. Vi er derimot tydelige på vår prioritering, nemlig en rettighetsbasert eldreomsorg. Det er menneskene og ikke millionene som er viktigst, sier Fossum.


Ingenting å tape
På vegne av sitt parti vil han straks kommunestyret er samlet igjen etterferien fremme forslag om at Nittedal skal søke staten om å få bli med på den utlyste forsøksordningen.

- Vi har ingenting å tape på eventuelt å bli en forsøkskommune i et statlig og kommunalt felles prosjekt for å løfte og styrke eldreomsorgen, mener Helge Fossum.

Det er to modeller som regjeringen ønsker å prøve ut. I den ene har staten sikret seg instruksjonsrett overfor kommunen i spørsmål om tildeling av tjenester. Forsøkskommunene må forholde seg til nasjonale kriterier og en statlig satt budsjettramme. I den andre forsøksmodellen får kommunene selv tildele tjenester, men midlene er øremerket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar