lørdag 9. juni 2012

KOMMUNESTYRET LA NED EIERUTVALGET

Gruppeleder Tone T. Johansen
Kapt ett år etter opprettelsen har det politiske flertallet lagt ned eierutvalget, uttaler FrPs gruppeleder Tone T. Johansen til Varingen ( 6. juni 2012)

Ettersom mange av de samme personene som er med i formannskapet også er valgt til medlemmer av kommunens eierutvalg, kan like godt formannskapet gjøre denne jobben selv. Det sparer oss for ekstra møter, fremholdt ordfører Hilde Torkildsen i siste møtet i kommunestyret.
Det var flertallet blant bygdas folkevalgte enige med henne. Med 16 mot 13 stemmer ble eierutvalget avviklet. - Trist beslutning, mente FrPs gruppeleder Tone T. Johansen. Hun viste til at dette var ett av Høyres og Fremskrittspartiets hjertebarn i forrige periode.Kommunen har betydelige eierinteresser å ivareta, blant annet i interkommunale selskaper som Romerike Avfallsfordeling og Nedre Romerike Vannverk.
-Det er derfor viktig at vi har politisk sammensatt eierutvalg. Det gir oss som folkevalgte god informasjon, og ikke minst kompetanse, om selskapene som Nittedal kommune har eierinteresser i. Dette synes åpenbart ikke dagens politiske flertall. Jeg registrerer at etter at de kom til makten i fjor høst, har det ikke vært innkalt til et eneste møte i eierutvalget, påpekte FrPs tidligere varaordfører.
Men det øret ville altså ikke dagens flertall i kommunestyret høre på. Dermed hører eierutvalget historien til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar