lørdag 9. juni 2012

VIL FREDE DE PRIVATE BARNEHAGENE

Holm barnehage













Når formannskapet på mandag skal behandle sak om de private barnehagenes fremtid i Nittedal vil Fremskrittspartiet frede de private barnehagene. Bekymringen for barnehagedekningen er overdrevet mener FrPs Helge Fossum. 

Han mener rapporten fra Telemarksforskning har store mangler. – Det er åpenbart at det burde vært en bredere politisk behandling av forutsetningen for hva vi ønsker konklusjon på. Det er jo åpenbart at man må ha mer fokus på kvalitetsaspektet, sier en oppgitt Helge Fossum.  

Nittedal kommune vil i de nærmeste årene få en betydelig befolkningsvekst, både på kort og lang sikt. Det å skulle legge ned barnehager, og frata foreldre og barn tryggheten som er opparbeidet ved de enkelte barnehagene blir derfor meningsløst. – Kommunen kjøper tjenester av de private barnehagene, og er helt avhengig av dem for å kunne oppfylle kravene i barnehageloven, påpeker Fossum.

I følge Fremskrittspartiet og formannskapsmedlem i Nittedal Helge Fossum bidrar de private barnehagene helt klart til et fokus på kvalitetsutvikling. – Når for eksempel Holm barnehage er drevet av barnas foreldre er det helt klart det må bli et stort fokus på kvalitet, hvem har vel mest fokus på kvalitet for barna enn foreldrene selv, spør han. 

Det er klart at ved utbygging i Rotnesomårdet vil det være behov for mer barnehagekapasitet i tilknytning til dette området. Det innser også Fremskrittspartiet, som mener det bør legges til rette for nye private barnehager. – Det er på den måten man best finner ut av hvordan grunnlaget er for barnehagedrift. Det er ikke kommunen som skal bestemme hvilke barnehager som skal ha livets rett, slår Helge Fossum fast, og er helt tydelig på at ingen barnehager må nedlegges.  

Han påpeker også at det er slik at ved å la private utbyggere bygge og drifte en barnehage sparer kommunen seg for vesentlige investeringer. – Det er en kjent sak at Nittedal vil ha sterkt investeringstrykk de nærmeste årene. Det er store behov på både skoler, sykehjem, omsrogsboliger osv., påpeker han. Også med en klar undertone til flertallspartienes iver etter å bygge nytt kulturhus og kirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar