lørdag 9. juni 2012

NITTEDØLER MÅ FÅ FRIHET TIL Å BYGGE

Folk flest er i stand til å utøve like godt byggeskjønn som kommunen, sier Fremskrittspartiets Helge Fossum til Varingen ( 6. juni 2012)
Et samlet kommunestyre ga i siste møtet grønt lys for utbygging av de 15 planlagte boligene i det som går under navnet Haugerudlia boligområde på Slattum. Men der stoppet også den politiske enigheten. Fremskrittspartiet ønsker å gi størst mulig frihet til den enkelte grunneier. Derfor ønsker vi å få fjernet flere av de detaljerte reguleringsbestemmelsene som kommunen har bakt inn i denne saken, sa Helge Fossum.
Fritt Frem
Ett av hans ankepunkter var maks tillatt mønehøyde for boligene. Her åpner kommuneadministrasjonen for at det kan føres opp boliger i to etasjer i Haugerudlia, men gjennomsnittelig gesimshøyde skal ikke overstige syv meter, og ingen møner skal overskride ni meter.
Ensretting
En annen detaljebestemmelse som FrP representanten irriterte seg over var kravet om enhetlig bebyggelse, der nabohus skal ha lik takkonstruksjon/takvinkel, tilpassede utvendige farger og gjennomført materialbruk.
Garasje-tull
Den tredje "pirke-bestemmelsen" som Fossum ønsket å fjerne var byråkratenes krav om at hvert av bolighusene i Haugerudlia skal ha minst to biloppstillingsplasser på egen tomt, hvorav en skal være garasje/carport.
Måte på regulering
-Det må være måte på hvor detaljert kommunen skal ha innflytelse. Folk må selv fritt få velge om de vil bygge gaeasje og hvilken farge de skal ha på husene sine, mente Fossum.
       Høyres Rune Aslaksen opplyste at hans gruppe ville stemme for Fremskrittspartiets forslag i saken.
Kommuneplanen
Ordfører Hilde Thorkildsen viste til kommuneplanens bestemmelser, og påpekte at administrasjonen har holdt seg til det kommunestyret selv har nedfeldt i dette dokumentet i utformingen av reguleringsbestemmelsene for Haugerudlia.
       Vi må ikke uthule vår egen kommuneplan, advarte ordføreren og foreslo at kommunestyret avviste Fremskrittspartiets forslag til kutt i reguleringsbestemmelsene for Haugerudlia.
Trosset ordføreren.
Hun fikk det som hin ville - nesten. Helge Fossum ba nemlig om punktvis avstemning. Kommunestyrets flertall avviste hans to første forslag.
      Men da kommunestyret kom til hans punkt tre om at kommunen skal frafalle kravet om at hver bolig må bygge garasje på egen tomt, stemte SV's Dag Westhrin, Senterpartiets Ida Throndsen og KrF's Øyvind Nerheim sammen med FrP og Høyre.
      Dermed skilte bygdas rødgrønne flertall lag for en sjelden gang. Mot Ap og Venstres stemmer bestemte kommunestyret at husbyggerne i Haugerudlia selv skal få bestemme om de vil bygge garasje eller ikke på egen tomt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar