torsdag 29. november 2012

FREMSKRITTSPARTIET ER OPPTATT AV MATKVALITET

av kommunestyrerepresentant Nittedal FrP
Helge Fossum

Fremskrittspartiet er opptatt av at maten på sykehjemmene i Nittedal har en høy kvalitet. Alle skal være trygg på at maten både er velsmakende og ernæringsmesig riktig sammensatt. Når omsorgskomiteen i Nittedal behandlet sak om kjøkkendrift fremmet Fremskrittspartiet forslag om at dagens ordning skal opprettholdes, men at det må stille klare krav til matkvaliteten. 

Dessverre handlet debatten i omsorgskomiteen om hvor maten skulle produseres, ikke om kvalitet – og flertallet i komiteen stemte ned Fremskrittspartiets forslag om å stille krav til matkvalitet. FrP synes det er synd at en sak som handler om noe så viktig som enkeltmenneskers mat på sykehjemmet skal bli en politisk kjepphest om lokaliteter. 

Denne kjepphesten om hvor maten skal produseres, mener FrP vil kunne gå utover kvaliteten på maten som skal serveres. Å drifte egne kjøkken er svært dyrt – men ingen har så langt sagt noe om kvaliteten på maten her. Med andre ord er det mulig at man ved å følge FrPs forslag kunne brukt litt mer på dagens ordning – og fått enda bedre mat. Nå vet vi ingenting om hva fremtiden vil bringe. 

Med andre ord har ikke Fremskrittspartiet snudd, slik Varingen synes å tro 28. november. Likevel når flertallet hevder at hvor kjøkkenet er plassert er så viktig at det overskygger alle andre forhold, ja så bør man behandle alle institusjonene i Nittedal likt.
 
Uansett - FrP er, skal vi tro omsorgskomiteens debatt, den eneste garantisten for fokus på matkvalitet ved sykehjemmene i Nittedal. Kun FrP stemte for forslaget vårt. Så får vi håpe at fornuften kaller når formannskapet og til slutt kommunestyret fatter endelig vedtak i desember

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar