torsdag 29. november 2012

VERDENSMESTER PÅ VANN OG AVLØP

av gruppeleder Nittedal FrP
Tone T. Johansen.


I vår kommune kjøper vi vann fra Nedre Romerike vannverk. Så mye som 30 - 35 % av vannet vi kjøper kommer aldri hjem til oss innbyggere på grunn av lekkasjer. Alt vannet vi bruker skal som kjent også ut gjennom avløpet. Men avløpssystemet er stedvis i så dårlig forfatning at "fremmedvann" trenger inn og overbelaster pumpestasjonene og renseanleggene - slik at disse går i overløp. Det siste betyr simpelthen at vi sender mye av "dritten" vår urenset ned til Lillestrøm via Nitelva.

Vann og avløp er et såkalt selvkostområde. Dette vil si at den totale prisen på levering og vedlikehold skal fordeles på alle som vil kjøpe. Og dette igjen betyr at vann og avløp er uavhengig av kommunens øvrige økonomi. Det handler altså ikke om prioritering mellom for eksempel skole og vann/avløp eller eldreomsorg og vann/avløp. Årsaken til at infrastrukturen på dette området nå sårt trenger vedlikehold og rehabilitering er så enkel at politikere, over mange år, har kviet seg for å sende større regninger til innbyggerne. Men nå kan ikke dette utsettes lengre. Noe må gjøres.
 
Vi i FrP er bekymret for at høyere regninger kan bli i tøffeste laget for mange av oss innbyggere, og sørget derfor for å få inn et viktig premiss i den nylige vedtatte vann og avløpsplanen; Vi trenger ikke å gå fra "dårligst i klassen" til å bli verdensmester. Fokuset skal dermed være å få orden på vann- og avløpssystemet - samtidig som kostnadene skal holdes så lave som mulig.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar